Pojdi nižje po strani

Novice

14. January, 2018

Z novim letom tudi mi stremimo k novim zmagam. Želimo si, da bi naša hiška čim prej zaživela. Premagati pa moramo še zadnjo finančno oviro, s katero bomo uredili izolacijo tal, sten in vzidali vhodna vrata. Pomagate nam lahko z donacijo na svetovni taborniški platformi. Vsake donacije bomo neizmerno veseli. Če pa nam uspe zbrati zastavljeno vsoto, bomo v novem taborniškem centru lahko uživali vsi skupaj. https://donate.scout.org/project/2160197e-f69b-4b21-aa18-e9b007854039

1. November, 2017

JESEN V MARTINJU- Prelepe jesenske dni smo izkoristili za delavno akcijo. Naj slike govorijo namesto besed.

28. August, 2017

AVGUST V MARTINJU- Naša hišica je zaradi taborjenja malo samevala. Obiskali smo jo in uredili okolico, vzidali okno...

7. May, 2017

7. May, 2017

PRVOMAJSKA DELOVNA AKCIJA- Nekateri smo praznik dela praznovali delavno. Vgradili smo nekaj oken, polagali vodovod in kanalizacijo, dimnik je pokukal iz strehe, s sten smo očistili petdesetletne barve... Našli smo pa tudi čas za kres in zabavo.

23. April, 2017

O centru

Taborniški center Martinje se nahaja v krajinskem parku Goričko. Leži ob neprometni asfaltirani cesti, blizu ene najvišjih točk na Goričkem, Srebrni breg (404 m), hkrati pa tik ob mejnem prehodu Martinje, ki meji na Madžarsko.

Center Martinje obsega več kot 1000 m² površine z dvema objektoma. Prvi je prenovljena stara karavla, v kateri so urejeni bivalni prostori. Drugi pa je objekt mejnega prehoda Martinje, namenjen za shranjevanje orodja, gradbenega materiala, ob katerem so tudi urejena parkirna mesta.

Center sprejme do 40 oseb. Najbližja trgovina je v naselju Martinje/Trdkova (1.5 km), večja trgovina pa je v Kuzmi (6,5km). V naselju Martinje/Trdkova se nahaja športni center Martinje, ki omogoča uporabo športnih površin (nogomet, košarka, odbojka,…).

V bližini centra je kar nekaj kulturnih in naravnih znamenitosti (grad Grad, Vulkanija, tromeja, Srebrni breg).

Najem

Center še ni urejen do te mere, da bi nudil udobno namestitev. Daje pa možnost prenočitve na prenovljenem podstrešnem podu. Možna je tudi postavitev šotorov.

Več informacij lahko dobite na rod.trsati.tur@gmail.com.

Načrti za prihodnost

Taborniški center Martinje želimo urediti do te mere, da bo nudil udobno namestitev in bo hkrati primeren za zimovanja, jesenovanja, letovanja.